Sample 2-day Agenda: Side-Channel Analysis Workshop



Day 1

9:00-9:15

Welcome and Overview of Rambus Cryptography and Workshop (15 min)

9:15 - 10:30

Simple Power Analysis (75 min)

9:15 - 10:00 Introduction to SPA

10:00 - 10:15 SPA Waveform Analysis Exercise 10:15 - 10:30 Interactive PIN Verify Attack

10:30-10:45

Break

10:45 - 11:45

SPA Modular Exponentiation Exercise (60 min)

Exercise recovering an RSA exponent using SPA

11:45 - 12:15

Electromagnetic Analysis Demonstration (30 min)

Live demonstration on a variety of devices showing side-channel leakage and its exploitation

12:15-12:45

Lunch

Product Solutions for DPA/Fault attacks discussion

12:45 - 15:00

Differential Power Analysis (135 min)

12:45 - 13:45 Introduction to DPA

13:45 - 14:00 Demo: DPA Key Extraction on an FPGA

14:00 - 15:00 Hands-on exercise

15:00-15:30

Preventing DPA: Countermeasures (30 min)

15:30 - 15:45

Break

15:45 - 16:00

DPA Product Offerings (15 min)

A review of Rambus Cryptography's analysis platform and DPA-resistant hardware and software solutions.

16:00 - 16:30

Advanced Topics in DPA (30 min)

Demonstration of advanced DPA techniques

16:30-17:15

Testing and Certification: Validating and Evaluating Devices (45 min)

Review of side-channel requirements in existing standards (FIPS, Common Criteria, PCI, etc.) and recommendations for conformance testing.



```
Day 2
9:00 - 9:30
Riscure Intro - 30min
9:30 - 10:00
Deep Learning – 30min
10:00 - 10:30
Thinking Like an Attacker: An Attacker's Point of View - 30min
10:30 - 10:45
Break
10:45 - 11:30
Introduction into Fault Injection - 45min
11:30 - 12:00
Inspector FI in Python - 30 min
12:00 - 12:45
Lunch
         Product Solutions for DPA/Fault attacks discussion, covering Anti-tamper, hardware root of
        security, and secure supply chain
12:45-13:45
Hands-on Fault Injection
13:45 - 14:15
Fault Injection - Hardware and Software Simulation - 30min
14:15 - 15:00
Secure Boot - 45min
15:00 - 15:15
Break
15:15 - 16:00
Source Code Analysis Tool (TCAT) - 45min
16:00 - 16:45
Demo's and challenge - 45min
16:45 - 17:00
```

Q&A Wrap-up - 15-30min